Η ροδοπαρέα – Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον

Όταν το 1992 άνοιξε για πρώτη φορά ο Παιδικός Σταθμός η «Η Ροδοπαρέα » στο Περιστέρι είχε αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στην ελληνική οικογένεια η αναγκαιότητα της προσχολικής εκπαίδευσης.

Από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας μας το όραμά μου ήταν να δημιουργήσω ένα χώρο όπου τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς να συνυπάρχουν σε ένα κλίμα συνεργασίας , επικοινωνίας , εμπιστοσύνης και σεβασμό, για έναν κοινό σκοπό, να φτιάξουμε «ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕYΤΥΧΙΣΜΕΝΑ».

Σήμερα κάποια αρκετά χρόνια μετά εκείνο που παραμένει σταθερό είναι η αγάπη, η φροντίδα και το προσωπικό ενδιαφέρον για το κάθε παιδί ξεχωριστά. Οι γνώσεις, η πρωτοπορία και η εξέλιξη συνδυασμένη όμως πάντοτε με την παράδοση και την εμπειρία έχουν συμβάλει στην επιτυχημένη διαχρονική πορεία της «Ροδοπαρέας».

Μία πορεία πραγματικά ποιοτική σε έναν τομέα όπου η ανάπτυξη ήταν κατά κανόνα μόνο ποσοτική και του οποίου η σημασία για την εξελικτική πορεία του παιδιού, είτε συχνά υποτιμάται, είτε θεωρείται «αναγκαίο κακό», προκειμένου να καλυφθούν μερικές ώρες κατά τις οποίες «κάποιος πρέπει να προσέχει το παιδί». Αντιστοίχως και η μελλοντική πορεία της «Ροδοπαρέας» προδιαγράφεται εξίσου θετική καθώς στηρίζεται σε πλέον σύγχρονες παιδαγωγικές θεωρίες.

Σκοπός της είναι να δώσεις τις πρώτες και άκρως σημαντικές βάσεις στην πυραμίδα της εκπαίδευσης.