Όλες οι δραστηριότητες στην Ροδοπαρέα είναι απολύτως προσαρμοσμένες στο ηλικιακό φάσμα της κάθε ομάδας. Αποβλέπουν κυρίως μέσα από το παιχνίδι και τις βιωματικές εμπειρίες στη συναισθηματική ωρίμανση, στη σταθεροποίηση της κάθε προσωπικότητας μέσα στην ομάδα, στην ανάπτυξη δημιουργικού πνεύματος και στο κέντρισμα της φαντασίας, στην απόκτηση αίσθησης αυτοπειθαρχίας και φυσικά στην ανάπτυξη των νοητικών και ψυχοκινητικών δεξιοτήτων του παιδιού.

Όλο το φάσμα της αισθητικής αγωγής, όπως ζωγραφική, χειροτεχνία, ενασχόληση με εύπλαστα υλικά, κουκλοθέατρο, δραματοποιήσεις, μουσικοκινητική, ψυχοκινητική, ρυθμική, γυμναστική, περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή αγωγή, κατασκευές, η κολύμβηση (προαιρετικά), το ποδόσφαιρο (προαιρετικά), το μπαλέτο (προαιρετικά) είναι δραστηριότητες που εντάσσονται σταδιακά στο πρόγραμμα και προσαρμόζονται στις εκάστοτε ανάγκες των παιδιών.
Η πρώτη επαφή με μία ξένη γλώσσα (Αγγλικά) έχει σκοπό την εξοικείωση με διαφορετικούς ήχους και άλλες δομές έκφρασης και με την απόκτηση μίας ευρύτερης συνείδησης για διαφορετικά ήθη και έθιμα.

Οι συχνές επισκέψεις των παιδιών σε θέατρα, πολιτιστικούς χώρους και σε διάφορα κατά καιρούς επίκαιρα δρώμενα πλαισιώνουν τις δραστηριότητες του βασικού προγράμματος και προσφέρουν παράλληλα ουσιαστικά ερεθίσματα και δημιουργικές ενασχολήσεις.


Μεταφορά με σύγχρονο και ασφαλές σχολικό

Το καινούριο μας σχολικό λεωφορείο μάρκας Mercedes-Benz Sprinter 313 CDI είναι πλήρως κλιματιζόμενο και περισσότερο ευρύχωρο με ακόμη πιο άνετο και χαρούμενο περιβάλλον για τα παιδιά, εναρμονιζόμενο πλήρως με τις οδηγίες και τις προδιαγραφές ασφαλούς μεταφοράς του αρμόδιου Υπουργείου. Εξασφαλίζει έτσι τις καλύτερες δυνατές και πάνω απ΄ όλα ασφαλείς συνθήκες μεταφοράς και σε όλες τις εξωσχολικές μας δραστηριότητες, όπως επισκέψεις σε μουσεία, θέατρα, κολυμβητήριο κλπ.


Γνωριμία με την αγγλική γλώσσα

Για τους μικρούς μας φίλους προσφέρουμε ένα δομημένο πρόγραμμα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας με τρόπο ­αγαπητό στα παιδιά και κατάλληλο προς την ηλικία τους. Η διασκέδαση σε συνδυασμό με τη μάθηση κάνουν τη γνώση παιχνίδι. Η διδασκαλία της γλώσσας γίνεται με τρόπο που ταιριάζει στα παιδιά και έχει ως στόχο την επικοινωνία και σκοπό να αγαπήσουν την αγγλική γλώσσα.


Ρυθμική γυμναστική

Τόσο τα αδύνατα ή λίγο υπέρβαρα παιδιά όσο και τα ντροπαλά ή τα επιθετικά μπορούν να βοηθηθούν με τη ρυθμική γυμναστική. Και όλα αυτά χωρίς να τα πιέζουμε να επιδίδονται σε υπεράνθρωπες προσπάθειες και κάνοντάς τα να διασκεδάζουν. Τα κλειστά και εσωστρεφή παιδιά, που δεν τολμούν να κινηθούν από φόβο μήπως κάνουν λάθος, με τη ρυθμική γυμναστική θα αποκτήσουν ισορροπία και σιγουριά ακούραστα και ευχάριστα. Μέσα από το παιχνίδι, ενισχύεται ο συντονισμός, η ισορροπία και η σωματική δύναμη! Εξοπλισμός όπως τα κεκλιμένα επίπεδα, τραμπάλες, τσουλήθρες, σκάλες αναρρίχησης, τουβλάκια ισορροπίας, μεγάλες φουσκωτές μπάλες και άλλα πολλά, χρησιμοποιούνται με ένα πολύ διασκεδαστικό τρόπο από ειδικά εκπαιδευμένους καθηγητές φυσικής αγωγής και δασκάλας χορού.


Μίνι ποδόσφαιρο

Ο πτυχιούχος προπονητής του σχολείου μας, θα μυήσει τα παιδιά στο άθλημα του μίνι ποδοσφαίρου. Στο άθλημα αυτό τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν το πνεύμα της συνεργασίας με άλλα παιδιά, να κερδίζουν, να χάνουν, να αγωνίζονται στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας και να βελτιώνουν τις συντονιστικές και συναρμοστικές τους ικανότητες. Το ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει να μπει σε σειρά η ζωή ενός νεαρού παιδιού, εάν έχει κατάλληλη πειθαρχία και κίνητρα. Το ποδόσφαιρο προσελκύει τα παιδιά που έχουν μια φυσική επιθετικότητα και τάση για αθλητισμό. Μπορεί να είναι ένας τέλειος τρόπος να δείξουν αυτές τις ικανότητες μέσα σε μία ομάδα ενώ θα χτίζουν την σχέση τους με τους συμπαίκτες και τους προπονητές τους. Το ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει μερικά παιδιά να συμπεριφέρονται σωστά και να αποφεύγουν την εμπλοκή τους σε καυγάδες και φιλονικίες στο σχολείο


Κολύμβηση

Η επαφή με το νερό εξασφαλίζει στο παιδί μεγάλη εξοικείωση με το υγρό στοιχείο, με αποτέλεσμα να αισθάνεται άνετα και φιλικά σε ένα περιβάλλον ξένο για τους περισσότερους ανθρώπους. Επίσης προσφέρει εφησυχασμό στους γονείς όταν τα παιδιά τους θα παίζουν στη θάλασσα ή στην πισίνα και ασφάλεια στα παιδιά εφόσον θα μπορούν να χαίρονται τη θάλασσα ξένοιαστα και χωρίς φόβο. Αυξάνεται η άμυνα του οργανισμού των παιδιών. Παιδιά που ασχολούνται με την κολύμβηση συστηματικά, δεν αρρωσταίνουν εύκολα και ιδιαίτερα το χειμώνα. Μειώνονται αισθητά οι πιθανότητες να κολλήσουν μία γρίπη ή ίωση. Τα παιδιά σκληραγωγούνται Μέσα από τη σκληραγώγηση ο παιδικός οργανισμός κατορθώνει να προσαρμόζεται γρήγορα στις αλλαγές του περιβάλλοντος, χωρίς παράλληλα να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο για κάποια βλάβη στην υγεία. Παράλληλα αναπτύσσονται και θετικά στοιχεία στην προσωπικότητα του παιδιού, όπως υπερνίκηση του εαυτού του, θέληση, συνειδητή πειθαρχία, επιμονή, ανάληψη πρωτοβουλιών καθώς επίσης οι δεξιότητες και φυσικές ικανότητες των παιδιών.